12. SZIVI Ifjúságivezető-képző tábor
Budapest, 2023. július 1–8.

A táborról

Szoktál a KÖSZI vagy más szervezetek táboraiba járni, és most már elérkezettnek érzed az időt, hogy kipróbáld magad, mint vezető? Ebben segít a Szívvel-Lélekkel Alapítvány SZIVI Ifjúságivezető-képző tábora! Gyere el, és tapasztald meg, milyen amikor Te tervezel és kivitelezel egy programot, vezetsz egy kis csapatot és a táborszervezőkkel együtt bonyolítod le a nagyszabású programokat.

A SZIVI Ifjúságivezető-képző tábor egy olyan egyedülálló fejlesztőtábor, ahol szükséged lesz a kreativitásodra, nyitottságodra, segítőkészségedre, szervezőkészségedre és még sok más képességedre, amelyek segítenek abban, hogy a 2 év elvégzése után jelentkezhess táborszervezőnek a KÖSZI táboraiba.

A SZIVI Ifjúságivezető-képző tábort a KÖSZI Napvető mesetáborral egyidejűleg és ugyanazon a helyszínen tartjuk, így ez egyben egy gyakorlati helyszín is, és a tanult táborszervezői készségeket rögtön ki is próbálhatod élesben, egy igazi gyerektáborban.

A táborba a 2022/23-as tanévben 9–12. osztályosokat várunk.

A táborba való jelentkezés előzetes ajánlás alapján lehetséges, ezért a jelentkezési lap kitöltése előtt feltétlenül olvasd el lentebb a "Jelentkezés módja" pontot.

Szellemiség

A gyakorlati helyszínként szolgáló KÖSZI Napvető mesetábor szervezői, animátorai mindannyian vallásosak, az evangélikus, katolikus és református felekezetekhez tartoznak. Mindazonáltal a SZIVI Ifjúságivezető-képző táborban való részvételnek nem feltétele a vallásosság, illetve bármely felekezethez való tartozás.

Jelentkezés módja

Ha már eldöntötted, hogy belevágsz az ifjúságivezető-képzésbe, akkor kövesd az alábbi lépéseket. A táborba való jelentkezés előzetes ajánlás alapján lehetséges.

Amennyiben táboroztál már a KÖSZI-vel, az alábbi lépéseket kövesd:
1.) Keresd meg Pap Norbertet (+36 30 560 6780, koszi@koszi.net), a SZIVI Ifjúságivezető-képző tábor kapcsolattartóját, és jelezd neki, hogy szeretnél a táborban részt venni.
2.) A KÖSZI Táborvezetők Tanácsa és a SZIVI képzésvezetői megvitatják jelentkezésedet, és amennyiben támogatják azt, Pap Norbert egy Ajánlási Kódot küld számodra. Amennyiben nem támogatják jelentkezésedet a táborba, akkor is kapsz értesítést.
3.) Jelentkezz a táborba az alábbi gombra kattintva, és add meg az űrlapon az Ajánlási Kódodat!

Amennyiben nem táboroztál még a KÖSZI-vel, az alábbi lépéseket kövesd:
1.) Kérj egy A4-es oldalnál nem hosszabb előzetes ajánlást. Az ajánló lehet annak az ifjúsági szervezetnek a vezető tisztségviselője, ahol táborozni szoktál, vagy ha ilyen nincs, akkor lehet az osztályfőnököd, igazgatód. Az ajánlásban szerepeljen az ajánló email címe és telefonszáma, a szervezet neve és pecsétje, valamint, hogy miért tart alkalmasnak a SZIVI Ifjúságivezető-képző táborban való részvételre.
2.) Küldd el előzetes ajánlásodat Pap Norbertnek (+36 30 560 6780, koszi@koszi.net), a SZIVI Ifjúságivezető-képző tábor kapcsolattartójának, és jelezd neki, hogy szeretnél a táborban részt venni.
3.) A SZIVI képzésvezetői megvitatják jelentkezésedet, és amennyiben támogatják azt, Pap Norbert egy Ajánlási Kódot küld számodra. Amennyiben nem támogatják jelentkezésedet a táborba, akkor is kapsz értesítést.
4.) Jelentkezz a táborba az alábbi gombra kattintva, és add meg az űrlapon az Ajánlási Kódodat!

Programok

Ez egy olyan, két nyáron át tartó játékos képzés, ahol megismerkedhetsz a táboroztatás fortélyaival, megtanulsz csapatban dolgozni, jobb önismeretre tehetsz szert, és a megszerzett elméleti tudást ki is próbálhatod a gyerekek között, a képzés befejezése végén pedig elismerő oklevelet is kapsz.

A képzések mellett a KÖSZI táborszervezői számítanak a segítségedre a táborban a mindennapi teendők és a programok során. De ne ijedj meg! A képzések mellett fog időd maradni arra, hogy te is élvezhesd a táborozás örömeit, kikapcsolódhass, miközben a kisebbek példaképévé válhatsz, akik irigykedve nézik, hogy Te már nagy és bennfentes vagy.

Amennyiben a második év után mind Te, mind mi úgy látjuk, hogy jól tudnánk táborszervezőként együtt dolgozni, akkor meghívást kapsz a KÖSZI Táborszervező Csapatába, illetve, ha más szervezettől érkeztél, akkor utólagos írásbeli ajánlást írunk számodra.

Programtípusok a táborban

 • Készségfejlesztő játékok, önismereti játékok
 • Beszélgetések: Önkéntesség témakörben, ifivezető feladatairól, a táborok felépítéséről
 • Táborszervezés felsőfokon: Praktikák a sikeres táborok megvalósításához
 • Ifjúsági óra sikerrel: Csoportvezetés, konfliktuskezelés játékosan
 • Esti szórakoztató csapatépülés

Képek korábbi SZIVI Ifjúságivezető-képző táborokból »

Táborhely és utazás

A tábort Budapesten rendezzük meg, az Evangélikus Hittudományi Egyetem kollégiumában, a gyakorlati foglalkozások pedig az Egyetem szomszédságában lévő Zuglói Evangélikus Gyülekezet épületében és kertjében lesznek. Az elszállásolás a kollégiumban történik, amely egy színvonalasan felszerelt intézmény, a táborozók 3–4 fős szobák közül választhatnak. A táborhelyen lehetőség van sportolásra, közösségi terei pedig megfelelőek a csoportmunkákhoz. A képzést és a gyakorlati bevetést esténként szórakoztató csapatépülés és izgalmas budapesti programok egészítik ki, hogy a tábor minden szempontból élményt (és tanulást) jelentsen.

Képek a tábor helyszínéről

A kollégium címe: 1141 Budapest, Lőcsei út 32. (gyülekezet felőli bejárat)

Táborhely megközelítése autóval
Bosnyák tér felől a piac felé kell fordulni, a helyszín a piaccal szemben található.

Táborhely megközelítése közösségi közlekedéssel
A belváros felől a 7, 7E, 8E, 108E, 110, 112, 133E buszokkal. A buszmegállóból egyenesen tovább kell menni, majd jobbra kanyarodni a Lőcsei útra, és a park után az első kapu lesz szemben a piaccal. Villamosok az Örs vezér tere felől: 3, 62, 62A, illetve Mexikói út felől 3-as villamos.

Étkezés

A SZIVI Ifjúságivezető-képző tábor résztvevői minden nap 5-ször egészséges és friss hozzávalókból készült ételeket kapnak:

 • reggeli: kenyér, felvágott, sajt, zöldség, lekvár, müzli, tej, tea;
 • ebéd: meleg étel;
 • uzsonna: gyümölcs;
 • acsora: meleg étel vagy kenyér, felvágott, sajt, zöldség lekvár, tej, tea;
 • pótvacsora: kenyér, felvágott, sajt, zöldség lekvár, tej, tea.

Költséghozzájárulás és befizetési tudnivalók

A SZIVI Ifjúságivezető-képző tábor költséghozzájárulása egyégesen 110.000 Ft.

Lehetőséget nyújtunk a költséghozzájárulás két részletben való kifizetésére. Ha élnél ezzel a lehetőséggel, az előzetesen benfizetendő összeg első felét a jelentkezéskor, a második felét legkésőbb a tábor kezdete előtt 15 nappal kell befizetned. Ha esetleg szükségét érzed a több részletben való fizetésnek, kérlek egyeztess velünk, keress fel minket a info@szivvellelekkelalapitvany.hu e-mail címen.

Jelentkezési és befizetési határidő: 2023. június 23. 11:59.

A táborba való jelentkezés előzetes ajánlás alapján lehetséges, ezért a jelentkezési lap kitöltése előtt feltétlenül olvasd el fentebb a "Jelentkezés módja" pontot.

Felhívjuk a figyelmet, hogy nem elegendő jelentkezned, a költséghozzájárulást is szükséges a fenti határidőig befizetni. A befizetés időpontjának a befizetési bizonylaton szereplő dátumot tekintjük. Internetes átutalás esetén, kérjük, mentsd el az elektronikus átutalás bizonylatát, és azt küldd el elektronikusan az info@szivvellelekkelalapitvany.hu email címre.

Mit tartalmaz és mit nem tartalmaz a költséghozzájárulás?

A költséghozzájárulás tartalmazza a következőket:

 • Napi ötszöri étkezés (részletesen lásd az "Étkezés" pontnál)
 • Programköltség
 • A tábor időtartama alatt történő esetleges utazási költségek
 • Szálláshely költsége
 • Citromságra színű ifiképzős tábori póló

A költséghozzájárulás NEM tartalmazza a következőket:

 • A lakhely és a tábor helyszíne közötti utazási költség
 • Ágyneműhuzat költsége, mely 700 Ft azoknak, akik nem hoznak hálózsákot vagy ágyneműhuzatot

Befizetési információk: bankszámlaszám, befizetési azonosító megadása

A SZIVI Ifjúságivezető-képző tábor költséghozzájárulását a Szívvel-Lélekkel Alapítvány bankszámlaszámára kell utalni a következők szerint:
Kedvezményezett neve: Szívvel-Lélekkel Alapítvány
Számlaszám: 10701506-49760200-51100005 (CIB Bank)
Közlemény: Befizető e-mail címe vagy lakcíme, hogy meg tudjuk köszönni a támogatást

A költséghozzájárulást a következő módon juttathatod el hozzánk:

 • banki átutalással;
 • közvetlen banki befizetéssel;
 • belföldi postautalványon (piros csekk), de ebben az esetben csak a bankszámlát tudjuk címzettként elfogadni.

Kérjük, hogy a SZIVI székhelyére postán ne küldj pénzt. Kizárólag a bankszámlaszámra küldd a költséghozzájárulást. A postai címre küldött befizetések nem érkeznek meg!

Az általad fizetendő teljes költséghozzájárulás befizetése után küldd el a befizetési azonosítót a info@szivvellelekkelalapitvany.hu címre. Ez átutalás esetén a tranzakciós szám, közvetlen banki befizetés, vagy belföldi postautalvány (piros csekk) esetén a fiókszám + ügyletszám.

Pénzvisszafizetési feltételek lemondás esetén

Teljes lemondással
A befizetett költséghozzájárulás egy részét beszámítjuk egy következő SZIVI-táborba való jelentkezéskor. A beszámítást csak írásban történő lemondás esetén tudjuk biztosítani, és annak mértéke a lemondás időpontjától függ.

 • Jelentkezés lemondása a tábort megelőzően legalább 29 nappal
  Ebben az esetben a befizetett összeg 90%-át tudjuk beszámítani. Ilyenkor még nem rendeltünk meg szolgáltatásokat, de a számunkra is felmerülő adminisztrációs költségeket le kell, hogy vonjuk.
 • Jelentkezés lemondása a tábort megelőző 15-28. napban
  Ebben az esetben a befizetett összeg 60%-át tudjuk beszámítani. Ilyenkorra már megrendeltünk bizonyos szolgáltatásokat, illetve előzetes létszámot jelentettünk a szálláshely felé, és ezeket már nem minden esetben lehet módosítani.
 • Jelentkezés lemondása a tábort megelőző 8-14. napban
  Ebben az esetben a befizetett összeg 30%-át tudjuk beszámítani. Ilyenkorra már a eszközök legnagyobb részét megvásároltuk, a szolgáltatások legnagyobb részét megrendeltük, amelyeket már nem minden esetben lehet visszamondani.
  FIGYELEM! Amennyiben megtelt a tábor, és a honlapon kihirdetjük, hogy nem fogadunk több jelentkezést, úgy a tábort megelőző 8-14. napban történő lemondás esetében is a befizetett összeg 0%-át tudjuk beszámítani.
 • Jelentkezés lemondása a tábort megelőző 7 napban, valamint a tábor ideje alatt
  Ebben az esetben a befizetett összeg 0%-át tudjuk beszámítani. Ilyenkorra már minden eszközt megvásároltunk, minden szolgáltatást megrendeltünk, amelyeket már nem lehetséges visszamondani.

Kincskereső pályázat

Amennyiben a család anyagi helyzete miatt problémát jelent a költséghozzájárulás, illetve az utazási költség előteremtése a kedvezmények igénybevétele után is, úgy a Szívvel-Lélekkel Alapítvány Kincskereső pályázatán kérhetsz támogatást a tábori költséghozzájárulás kifizetéséhez, illetve az utazási költségekhez.

A támogatás igényléséhez kattints a Kincskereső pályázat → 2023. nyár menüpontra.

Adomány

A Szívvel-Lélekkel Alapítvány gondoskodik arról, hogy azok a gyerekek, fiatalok is eljussanak táborokba, akik családjának ez súlyos anyagi terhet jelentene. Az alapítvány kizárólag civil pályázati forrásokból, 1%-os felajánlásokból és magánadományokból tartja fenn működését. Ezért kérjük, hogy amennyiben módod és lehetőséged van rá, támogasd a Szívvel-Lélekkel Alapítványt adománnyal, hogy a szűkülő források mellett is minél több rászoruló gyermeknek és fiatalnak adhassanak önkénteseink táborainkban életre szóló élményeket, segíthessék lelki és értékbeli fejlődésüket.

Az adomány befizetésének részleteit az Adományozás menüpontban éred el.

Kapcsolat

Szívvel-Lélekkel a Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány
1025 Budapest, Kavics utca 10.
Adószám: 18026504-1-41

A Szívvel-Lélekkel Alapítvány a KÖSZI Egyesületet bízta meg a tábori jelentkezéssel kapcsolatos ügyintézéssel, kapcsolattartással.
A SZIVI Ifjúságivezető-képző tábor kapcsolattartója:
Pap Norbert
+36 30 560 6780
koszi@koszi.net