Jelentkezés előtt kérjük, feltétlenül olvassa el az alábbi pályázati felhívást, illetve jelentkezzen a megfelelő táborra a www.koszi.net oldalon!

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

KINCSKERESŐ pályázat
kedvezményes gyermek- és ifjúsági táborozásra
2018. nyár

A Szívvel-Lélekkel a Gyermekekért és Fiatalokért (SZIVI) Alapítvány pályázatot hirdet kedvezményes gyermek- és ifjúsági táborozásra 2018 nyarán általános és középiskolásoknak.

I.) A Szívvel-Lélekkel a Gyermekekért és Fiatalokért (SZIVI) bemutatása

Az Alapítvány célja olyan közösségi színteret teremteni fiatalok számára, amely hozzájárul személyiségük, készségeik és kompetenciáik fejlesztéséhez, ismereteik bővüléséhez. Ezen felül hozzájárulni a fenti célkitűzéseket megvalósító, szakmailag, módszertanilag felkészült animátorok, szakemberek és önkéntesek számának növekedéséhez és képzésükhöz. Végül az Alapítvány célja minél több gyermeket és fiatalt elérni a fenti célkitűzésekkel szociális, anyagi és társadalmi hátterüktől függetlenül, és ehhez anyagi forrást teremteni.

II.) A pályázat célja

Támogatások nyújtásával elérhetővé tenni a rászoruló fiatalok táborozását.

III.) A pályázható táborok bemutatása

22. KÖSZI Napvető mesetábor
Budapest, Erzsébetváros, 2018. július 9-13. (7 nap teljes ellátással)

A KÖSZI Napvető mesetábor egy olyan, kisiskolások számára szervezett napközis tábor, amely egy egész hetes felejthetetlen élményt biztosít azoknak a gyerekeknek, akik még otthon alszanak a szüleikkel. Szeretnénk elérni, hogy a Budapesten töltött napokat a gyerekek éppúgy nyaralásnak éljék meg, mint az utazásokat, miközben játszva, énekelve, táncolva, mesét hallgatva, kézműveskedve fejlődhetnek is. Szerető közösséget építünk, segítünk barátokat találni, az önbizalmat táplálni, és mosolyt csalni a legfélénkebbek arcára is. A mesék világának felidézésével mi egy vidám utazásra hívjuk a gyerekeket, amely ötvözi a játékot, a mozgást, a zenét, a kézművesség örömeit. A kis vándorok biztosan boldogan térnek majd haza! Otthonos környezetben várja a kicsiket a gyerekek táboroztatásában gyakorlott, dinamikus csapatunk.
Ajánlott korosztály: 1-6. osztályosok
Támogatás nélküli költséghozzájárulás: 20.000 - 28.000,- Ft a jelentkezés időpontjától függően.

22. KÖSZI Napvető média tábor
Piliscsaba, 2018. augusztus 5-11. (7 nap, hat éjszaka teljes ellátással)

unkban elkerülhetetlen a tömegkommunikáció eszközeivel szinte percről percre való találkozás. Mi szeretnénk, ha a fiatalok nemcsak e felületek áldozatai lennének, hanem okosan, értőn tudnák használni őket önmaguk és a világ javára. Mindezek érdekében a KÖSZI Napvető médiatáborban meghívott előadókkal, tematikus kreatív gyakorlatokkal, ismeretterjesztő játékokkal és elsősorban élvezetes csoportos programokkal készülünk számukra egy felejthetetlen nyaralás alatt. Emellett fontos számunkra, hogy megőrizzük a valódi, háromdimenziós találkozások és kapcsolatok értékét, élvezettel sportoljunk, és örömünket leljük a természetben, így táborunkban mindez szintén helyet kap. Egy szerető közösséggel, nagyszerű hangulattal, nagy tapasztalattal rendelkező fiatal szervezőcsapattal várjuk a táborozókat.
Ajánlott korosztály: 7-12. osztályosok
Támogatás nélküli költséghozzájárulás: 36.000 - 48.000,- Ft a jelentkezés időpontjától függően.

22. KÖSZI Napvető kalandtábor
Piliscsaba, 2018. augusztus 5-11. (7 nap, hat éjszaka teljes ellátással)

A KÖSZI Napvető kalandtábor egy olyan közösségépítő tábor, amely a gyerekek tartalmas időtöltését, személyiségének fejlődését tűzi ki célul egy nyári héten át. A szervezők fontos célja a gyerekek társas készségeinek fejlesztése, annak elősegítése, hogy mindenki barátokra találjon és magabiztosan kommunikáljon társaival. Izgalmas, szórakoztató programokon keresztül tanulnak egymástól a résztvevők, miközben ismeretterjesztő, csapatépítő játékokon, tartalmas beszélgetésekben vesznek részt. Mindezt egy felkészült, gyakorlott szervezőcsapattal, szeretetteljes, családias közösségben élhetik át táborozóink a festői Piliscsabán.

IV.) Az elnyerhető támogatás jellege

A pályázaton a tábor költséghozzájárulásához, illetve az utazási költségekhez lehet támogatást nyerni a rászorultság mértékének függvényében.

V.) Támogatásra való jogosultság

Támogatásra jogosult az a Táborozó, akinek esetében a közös háztartásban élők havi, egy főre eső, megélhetésre fordítható bevétele nem éri el a 2018. évi nettó minimálbér összegét, vagyis fejenként havi nettó 91.770,- Ft-ot.

Fogalmak meghatározása jelen pályázat tekintetében:

Közös háztartásban élők: Életvitelszerűen (közös lakásban), gazdasági közösségben (jövedelmeiket közös célra használva) együtt élő házastárs, élettárs, szülő, gyermek, a házastárs gyermeke, ideértve az örökbefogadott és a nevelt gyermeket is, illetve a háztartásban élő más rokont is.

Megélhetésre fordítható bevétel: Az egy háztartásban élők havi bevételei csökkentve a nem megélhetésre fordított rendszeres havi kiadásaikkal.

Havi bevétel:

• Saját jövedelem
  • Saját jogon járó rendszeres pénzbeli ellátások
  • Gyermekek után járó rendszeres pénzbeli juttatások

Nem megélhetésre fordított rendszeres havi kiadás:

• Albérleti díj (nem saját tulajdonú lakás esetén)
  • Lakáshitel törlesztőrészlete
  • Gyógyszerekre, ápolására fordított összeg (amennyiben él a családban tartósan beteg, illetve fogyatékos személy)

Saját jövedelem: munkaviszonyból származó nettó jövedelem, illetve táppénz összege; vállakozásból származó nettó jövedelem összege; értékpapírból, bankbetétből származó nettó jövedelem összege; ingatlan bérbeadásából származó nettó jövedelem összege; egyéb rendszeres passzív jövedelem nettó összege; ösztöndíj nettó összege; bármilyen egyéb rendszeres nettó jövedelem, bevétel összege.

Saját jogon járó rendszeres pénzbeli ellátások: álláskeresési járadék összege; nyugdíj előtti álláskeresési segély összege; keresetpótló juttatás összege; képzési támogatás összege; foglalkoztatást helyettesítő támogatás összege; rehabilitációs ellátás összege; nyugellátás, nyugdíjszerű ellátás összege; időskorúak járadékának összege; ápolási díj összege.

Gyermekek után járó rendszeres juttatások: csecsemőgondozási díj (CSED) összege; gyermekgondozási díj (GYED) összege; gyermekgondozási segély (GYES) összege; gyermeknevelési támogatás (GYET) összege; családi pótlék összege; kapott gyermektartásdíj összege; árvaellátás összege.

VI.) Az elnyerhető támogatás mértéke

a) Költséghozzájárulásra vonatkozó támogatás

A háztartásban élők havi, egy főre eső, megélhetésre fordítható bevétele, valamint a család egyéb szociális körülményei alapján az Alapítvány a költséghozzárjárulás 25-75%-át támogatja, vagyis a Táborozó 75-25% önrészt fizet.

A költséghozzájárulásra vonatkozó támogatás a tábor adott jelentkezési időszakban fizetendő költséghozzájárulásbóll számítódik. A kedvezményes önrészeket a tábor “Tétova Teknős” elnevezésű jelentkezési időszakának végéig áll módjában fogadni a táborszervező Egyesületnek. A “Lomha Lajhár” elnevezésű jelentkezési időszakban a Kincskereső pályázaton támogatás nem igényelhető.
Felhívjuk a figyelmet, hogy a pályázaton elnyert támogatás a táborszervező Egyesület által nyújtott kedvezményekkel (Csoportos kedvezmény, Testvérkedvezmény, KÖSZI Nagykövet kedvezmény) nem vonható össze! Ezek alapján a pályázaton elnyert támogatás csökken az Egyesület által nyújtott kedvezmény összegével.

b) Utazási költségre vonatkozó támogatás

Utazási költségre vonatkozó támogatást a Táborozó lakhelye és a vonat / távolsági busz budapesti végállomása közötti útszakasz 70 km-t meghaladó részére lehet igényelni.
Példák:

• Amennyiben a Táborozó lakhelye 120 km-re esik Budapest - Déli pályaudvartól, akkor 50 km-es távra (120-70=50) lehet támogatást igényelni.
  • Amennyiben a Táborozó lakhelye 250 km-re esik Budapest - Népliget autóbuszállomástól, akkor 180 km-es távra (250-70=180) lehet támogatást igényelni..
  • Amennyiben a Táborozó lakhelye 30 km-re esik Budapesttől (vagyis kevesebb mint 70 km-re), akkor nem lehet támogatást igényelni.

A támogatást az Alapítvány a közösségi közlekedéssel történő utazás tanulókra vonatkozó árából számítja, figyelembe véve, hogy a menetjegynek a Táborozó lakhelye és a budapesti vasúti vagy buszpályaudvar közötti legrövidebb távolságra kell vonatkoznia.

A támogatás mértéke a támogatott útszakasz menetdíjának 100%-a.

Támogatható díjtételek:

• 2. osztályú menetjegy
  • Gyorsvonati pótjegy

Nem támogatható díjtételek:

• Vasúti bérlet / távolsági autóbusz-bérlet
  • IC-pótjegy
  • 1. osztályú menetjegy
  • Budapesten belüli közlekedés

VII.) A pályázók köre

Pályázatot nyújthatnak be magánszemélyek, valamint azok a szervezetek, iskolák, akik gyermekekkel, ifjúsággal foglalkoznak.

VIII.) A pályázat benyújtása

a) Benyújtás időszaka

2018. február 10-től a keret kimerüléséig, de legkésőbb a tábor “Tétova Teknős” elnevezésű jelentkezési időszakának végéig folyamatosan.

b) Benyújtás módja, menete

Elektronikus Pályázati adatlap kitöltése
A Pályázati adatlap elérhető a www.szivvellelekkelalapitvany.hu oldalon a Kincskereső pályázat menüpontja alatt.

IX.) A pályázat érvényessége

A pályázat akkor tekinthető érvényesnek, amennyiben a Pályázó kitöltötte az elektronikus Pályázati adatlapot.

X.) A pályázat érvényessége

A pályázatok elbírálása folyamatos. Az érvényes pályázat benyújtástól számított 5 napon belül értesítést kap a Pályázó az eredményről.
Kérjük a Pályázókat, hogy a táborba való jelentkezéskor a befizetési határidőknél vegyék figyelembe a pályázat elbírálásának időtartamát.

A pályázat elbírálása során az Alapítvány bekérheti a Pályázótól a háztartás bevételeit, kiadásait, illetve a családi helyzetet igazoló dokumentumot (pl. jövedelemigazolás, bankszámlakivonat, háztartásban élő személyek számának igazolása stb.) a jogosultság alátámasztására. Ezeket a dokumentumokat a pályázat benyújtásakor nem kell csatolni, kizárólag akkor kell elküldeni, ha ezt az Alapítvány kéri.

XI.) A támogatás folyósításának módja

a) Költséghozzájárulásra vonatkozó támogatás

A költséghozzájáruláshoz nyújtott támogatást az Alapítvány a táborszervező Egyesület részére átutalja, miután a Pályázó befizette önrészét.

b) Utazási költségre vonatkozó támogatás

Az utazási költséghez nyújtott támogatást az Alapítvány a Pályázó, illetve Táborozó részére a tábor helyszínén téríti meg.

Utazási költséghez támogatást az Alapítvány kizárólag a Táborozó nevére kiállított számla ellenében nyújt.

XII.) A pályázat kiírójának adatai

Név: Szívvel-Lélekkel a Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány
Bírósági nyilvántartási szám: Fővárosi Bíróság, 11050
Adószám: 18026504-1-41
Székhely: 1025 Budapest, Kavics utca 10.
Kapcsolattartó: Gál Andrea
Telefon: +36-30/398-2166