Jelentkezés előtt kérjük, feltétlenül olvassa el az alábbi pályázati felhívást, illetve jelentkezzen a megfelelő táborra a www.koszi.net oldalon!

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

KINCSKERESŐ pályázat
kedvezményes gyermek- és ifjúsági táborozásra
2019. tél

A Szívvel-Lélekkel a Gyermekekért és Fiatalokért (SZIVI) Alapítvány pályázatot hirdet kedvezményes gyermek- és ifjúsági táborozásra 2018 őszén általános és középiskolásoknak.

I.) A Szívvel-Lélekkel a Gyermekekért és Fiatalokért (SZIVI) bemutatása

Az Alapítvány célja olyan közösségi színteret teremteni fiatalok számára, amely hozzájárul személyiségük, készségeik és kompetenciáik fejlesztéséhez, ismereteik bővüléséhez. Ezen felül hozzájárulni a fenti célkitűzéseket megvalósító, szakmailag, módszertanilag felkészült animátorok, szakemberek és önkéntesek számának növekedéséhez és képzésükhöz. Végül az Alapítvány célja minél több gyermeket és fiatalt elérni a fenti célkitűzésekkel szociális, anyagi és társadalmi hátterüktől függetlenül, és ehhez anyagi forrást teremteni.

II.) A pályázat célja

Támogatások nyújtásával elérhetővé tenni a rászoruló fiatalok táborozását.

III.) A pályázható hétvége bemutatása

10. KÖSZI Téli berek évindító hétvége
Őrbottyán, 2019. február 7-10. (4 nap, három éjszaka teljes ellátással)

Az új Téli berek hétvége azoknak a 18-29 éves fiataloknak szól, akik az ifjúsági táborokból már kinőttek, és még nem családos fiatal felnőttként keresik az útjukat, vagyis érettségizők, főiskolások, egyetemisták, pályakezdők.
A hétvége célja segíteni eligazodni a felnőtt életüket éppen elkezdőket az útvesztőben, amit a nagybetűs életbe való kikerülés jelent: az iskolapadból a munkába és felsőfokú tanulmányokba, zsebpénz helyett önálló pénzgyűjtésbe, puskázás helyett vizsgán való helytállásba, biztonságos kiscsoportból a felnőtt kapcsolatokba, szülői házból a (talán távoli) saját otthonba. A kamaszkori identitáskeresés után ez az időszak az elköteleződésé, társ, szakma, életstílus vagy baráti kapcsolatok mellett – és ez korántsem könnyű, hiszen az irányítás már a fiatal felnőtté, a választási lehetőség és a buktatók száma azonban igen nagy.
A hétvége küldetése, hogy bonyolult világunkban egy kis kapaszkodót nyújtson, olyan szórakoztató, de egyben elmélyülni is képes, szerető közösséget, ahol nem kell buliarcnak lenni, de túlzottan felnőttet sem kell játszani, ahol lehet azonosulni vagy épp elszakadni a szülői mintától, és lehet közösen gondolkodni arról, mit is akarunk valójában az életünktől.
Korosztály: 18-29 éves fiatalok felnőttek

Támogatás nélküli költséghozzájárulás: 12.000 - 17.000,- Ft a jelentkezés időpontjától függően.
Bővebb információ a táborról a szervezők honlapján: www.koszi.net

IV.) Az elnyerhető támogatás jellege

A pályázaton a tábor költséghozzájárulásához, illetve az utazási költségekhez lehet támogatást nyerni a rászorultság mértékének függvényében.

V.) Támogatásra való jogosultság

Támogatásra jogosult az a Táborozó, akinek esetében a közös háztartásban élők havi, egy főre eső, megélhetésre fordítható bevétele nem éri el a 2018. évi nettó minimálbér összegét, vagyis fejenként havi nettó 91.770,- Ft-ot.

A Kincskereső pályázatot az Alapítvány csak középiskolásoknak írja ki.

Fogalmak meghatározása jelen pályázat tekintetében:

Közös háztartásban élők: Életvitelszerűen (közös lakásban), gazdasági közösségben (jövedelmeiket közös célra használva) együtt élő házastárs, élettárs, szülő, gyermek, a házastárs gyermeke, ideértve az örökbefogadott és a nevelt gyermeket is, illetve a háztartásban élő más rokont is.

Megélhetésre fordítható bevétel: Az egy háztartásban élők havi bevételei csökkentve a nem megélhetésre fordított rendszeres havi kiadásaikkal.

Havi bevétel:

• Saját jövedelem
  • Saját jogon járó rendszeres pénzbeli ellátások
  • Gyermekek után járó rendszeres pénzbeli juttatások

Nem megélhetésre fordított rendszeres havi kiadás:

• Albérleti díj (nem saját tulajdonú lakás esetén)
  • Lakáshitel törlesztőrészlete
  • Gyógyszerekre, ápolására fordított összeg (amennyiben él a családban tartósan beteg, illetve fogyatékos személy)

Saját jövedelem: munkaviszonyból származó nettó jövedelem, illetve táppénz összege; vállakozásból származó nettó jövedelem összege; értékpapírból, bankbetétből származó nettó jövedelem összege; ingatlan bérbeadásából származó nettó jövedelem összege; egyéb rendszeres passzív jövedelem nettó összege; ösztöndíj nettó összege; bármilyen egyéb rendszeres nettó jövedelem, bevétel összege.

Saját jogon járó rendszeres pénzbeli ellátások: álláskeresési járadék összege; nyugdíj előtti álláskeresési segély összege; keresetpótló juttatás összege; képzési támogatás összege; foglalkoztatást helyettesítő támogatás összege; rehabilitációs ellátás összege; nyugellátás, nyugdíjszerű ellátás összege; időskorúak járadékának összege; ápolási díj összege.

Gyermekek után járó rendszeres juttatások: csecsemőgondozási díj (CSED) összege; gyermekgondozási díj (GYED) összege; gyermekgondozási segély (GYES) összege; gyermeknevelési támogatás (GYET) összege; családi pótlék összege; kapott gyermektartásdíj összege; árvaellátás összege.

VI.) Az elnyerhető támogatás mértéke

a) Költséghozzájárulásra vonatkozó támogatás

A háztartásban élők havi, egy főre eső, megélhetésre fordítható bevétele, valamint a család egyéb szociális körülményei alapján az Alapítvány a költséghozzárjárulás 25-90%-át támogatja, vagyis a Táborozó 75-10% önrészt fizet.

A költséghozzájárulásra vonatkozó támogatás a tábor adott jelentkezési időszakban fizetendő költséghozzájárulásból számítódik. A kedvezményes önrészeket a hétvége “StandardBird” elnevezésű jelentkezési időszakának végéig áll módjában fogadni a táborszervező Egyesületnek.

b) Utazási költségre vonatkozó támogatás

Utazási költségre vonatkozó támogatást a Táborozó lakhelye és a vonat / távolsági busz budapesti végállomása közötti útszakasz 70 km-t meghaladó részére lehet igényelni.
Példák:

• Amennyiben a Táborozó lakhelye 120 km-re esik Budapest - Déli pályaudvartól, akkor 50 km-es távra (120-70=50) lehet támogatást igényelni.
  • Amennyiben a Táborozó lakhelye 250 km-re esik Budapest - Népliget autóbuszállomástól, akkor 180 km-es távra (250-70=180) lehet támogatást igényelni..
  • Amennyiben a Táborozó lakhelye 30 km-re esik Budapesttől (vagyis kevesebb mint 70 km-re), akkor nem lehet támogatást igényelni.

A támogatást az Alapítvány a közösségi közlekedéssel történő utazás tanulókra vonatkozó árából számítja, figyelembe véve, hogy a menetjegynek a Táborozó lakhelye és a budapesti vasúti vagy buszpályaudvar közötti legrövidebb távolságra kell vonatkoznia.

A támogatás mértéke a támogatott útszakasz menetdíjának 100%-a.

Támogatható díjtételek:

• 2. osztályú menetjegy
  • Gyorsvonati pótjegy

Nem támogatható díjtételek:

• Vasúti bérlet / távolsági autóbusz-bérlet
  • IC-pótjegy
  • 1. osztályú menetjegy
  • Budapesten belüli közlekedés

VII.) A pályázók köre

Pályázatot nyújthatnak be magánszemélyek, valamint azok a szervezetek, iskolák, akik gyermekekkel, ifjúsággal foglalkoznak.

VIII.) A pályázat benyújtása

a) Benyújtás időszaka

2018. november 10-étől a keret kimerüléséig, de legkésőbb a hétvége “StandardBird” elnevezésű jelentkezési időszakának végéig folyamatosan.

b) Benyújtás módja, menete

Elektronikus Pályázati adatlap kitöltése
A Pályázati adatlap elérhető a www.szivvellelekkelalapitvany.hu oldalon a Kincskereső pályázat menüpontja alatt.

IX.) A pályázat érvényessége

A pályázat akkor tekinthető érvényesnek, amennyiben a Pályázó kitöltötte az elektronikus Pályázati adatlapot.

X.) A pályázat érvényessége

A pályázatok elbírálása folyamatos. Az érvényes pályázat benyújtástól számított 5 napon belül értesítést kap a Pályázó az eredményről.
Kérjük a Pályázókat, hogy a táborba való jelentkezéskor a befizetési határidőknél vegyék figyelembe a pályázat elbírálásának időtartamát.

A pályázat elbírálása során az Alapítvány bekérheti a Pályázótól a háztartás bevételeit, kiadásait, illetve a családi helyzetet igazoló dokumentumot (pl. jövedelemigazolás, bankszámlakivonat, háztartásban élő személyek számának igazolása stb.) a jogosultság alátámasztására. Ezeket a dokumentumokat a pályázat benyújtásakor nem kell csatolni, kizárólag akkor kell elküldeni, ha ezt az Alapítvány kéri.

XI.) A támogatás folyósításának módja

a) Költséghozzájárulásra vonatkozó támogatás

A költséghozzájáruláshoz nyújtott támogatást az Alapítvány a táborszervező Egyesület részére átutalja, miután a Pályázó befizette önrészét.

b) Utazási költségre vonatkozó támogatás

Az utazási költséghez nyújtott támogatást az Alapítvány a Pályázó, illetve Táborozó részére a tábor helyszínén téríti meg.

Utazási költséghez támogatást az Alapítvány kizárólag a Táborozó nevére kiállított számla ellenében nyújt.

XII.) A pályázat kiírójának adatai

Név: Szívvel-Lélekkel a Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány
Bírósági nyilvántartási szám: Fővárosi Bíróság, 11050
Adószám: 18026504-1-41
Székhely: 1025 Budapest, Kavics utca 10.
Kapcsolattartó: Gál Andrea
Telefon: +36-30/398-2166