Programok

Saját programok

12. SZIVI Ifjúságivezető-képző tábor

Időpont: 2023. július 1-8.
Helyszín: Budapest–Zugló
Korosztály: 1–4. osztályosok
Mottó: Lovagregény

A SZIVI Ifjúságivezető-képző tábor egy olyan egyedülálló fejlesztőtábor, ahol szükséged lesz a kreativitásodra, nyitottságodra, segítőkészségedre, szervezőkészségedre és még sok más képességedre, amelyek segítenek abban, hogy a 2 év elvégzése után jelentkezhess táborszervezőnek a KÖSZI táboraiba. A SZIVI Ifjúságivezető-képző tábort a KÖSZI Napvető mesés élménytáborral egyidejűleg és ugyanazon a helyszínen tartjuk, így ez egyben egy gyakorlati helyszín is, és a tanult táborszervezői készségeket rögtön ki is próbálhatod élesben, egy igazi gyerektáborban.

További részletek: hamarosan

Szociális támogatás

Amennyiben valakinek megterhelő a költséghozzájárulás, illetve utazási költség kifizetése, úgy a Szívvel-Lélekkel Alapítványhoz lehet fordulni támogatásért. Részletek a Kincskereső pályázat megfelelő menüpontja alatt!

Személyiség- és közösségfejlesztő programok

A Szívvel-Lélekkel Alapítvány nagy hangsúlyt fektet arra, hogy egyénként, egyéniségként és közösségi lényként egyaránt harmonikus és teljes életet élhessünk – ehhez nyújtanak segítséget azok a programok, melyeket az általunk rendezett alkalmakon biztosítunk. Ezeket elsősorban gyermekeknek és fiataloknak rendezzük zömmel táborokban, fesztiválokon, iskolákban vagy helyi kisközösségekben. A foglalkozások, gyakorlatok célja, hogy önálló, gondolkodó embereket neveljünk, akik képesek a szabadidejüket olyan programokkal eltölteni, melyek épülésükre válnak. Nagy hangsúlyt fektetünk az önismeret, a döntéskészség fejlesztésére, illetve a fiatalok lelki és testi fejlődésére pozitív hatással lévő dolgok felismerése.
A programok ineraktív csoportfoglalkozásokon, egyszerre 10-20 fő bevonásával, felkészült szakemberek koordinációja mellett segítenek a kitűzött célok megvalósításában, és nem utolsó sorban már önmagukban garantálják a tartalmas és szórakoztató elfoglaltságot. Az egyes alkalmak valamilyen fontos, mindenkit érintő kérdést járnak körül: párkapcsolati problémák, előítéletek, kirekesztés és befogadás, az életkori sajátosságokból adódó problémák lehetséges megközelítése vagy éppen az identitás kérdése.
Számos alkalommal rendeztük meg személyiség- és közösségfejlesztő programjainkat – mindig nagy sikerrel és a résztvevők megelégedésére. Így a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium, az Aszódi Evangélikus Gimnázium, a Miskolci Evangélikus Gimnázium tanulóinak, az Életfonal életvezetési tábor táborozóinak valamint a Szélrózsa fesztivál résztvevőinek biztosított alapítványunk tartalmas és hasznos időtöltést.

Készségfejlesztő amatőr művészeti csoportok

A Szívvel-Lélekkel Alapítvány igyekszik lehetőséget adni arra, hogy kibontakozhasson a gyermekekben és fiatalokban rejlő tengernyi kreativitás. Ez már önmagában hasznos időtöltés, de emellett biztosítja a személyiség fejlődésének és a technikai tudás gyarapodásának lehetőségét is. Ehhez igyekszünk minden szükséges segítséget megadni, olyan csoportokat és tevékenységi köröket működtetni, melyekben mindenki szabadon vállalkozhat az önkifejezésre.
A Szívvel-Lélekkel Alapítvány elsősorban szituációs gyakorlatok és zenei fellépések segítségével biztosít lehetőséget arra, hogy ki-ki megcsillogtathassa csodás képességeit. Nem professzionális előadókat keresünk vagy képzünk, hanem a belehelyezkedést és belefeledkezést segítő gyakorlatokat mutatunk, illetve a zenei önkifejezést segítjük. Természetesen képzett szakemberek segítsége és tudásuk gyarapításának keretei is a vállalkozó kedvű gyerekek, fiatalok rendelkezésére állnak. A rendszeres fellépések és szereplési lehetőség segítségével pedig megadatik a sikerélmény valamennyi résztvevőnek, célt nyer a sok gyakorlás és felkészülés is.
A Mentactor egy olyan drámacsoport, mely a pszichodráma elemeinek felhasználásával keres választ és megoldást mindennapi problémáinkra, konfliktusainkra, bánatainkra a közönség aktív bevonásával. Célunk, hogy ne csak kérdéseket tegyünk fel, hanem igyekezzünk segítséget nyújtani azok megoldására is – pozitív szellemiségben. A Mentactor állandó szereplője a Megálló interaktív istentiszteletnek, illetve több alkalommal fellépett a Bonyhádi Evangélikus Gimnázium, a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium, illetve az Aszódi Evangélikus Gimnázium rendezvényein.
A Hangszórók zenekar ifjúsági alkalmakon, összejöveteleken teremti meg a közös éneklés lehetőségét. A Megálló interaktív ifjúsági istentiszteletek állandó szereplőjeként keresztény ifjúsági énekekkel kíséri a szertartást.

Tizenévesek felkészítése önkéntes munkára

Fontos, hogy ne „csak” szórakoztassuk a fiatalokat! A Szívvel-Lélekkel Alapítvány szeretné, ha minél többen megismerkednének az önkéntességgel – az önzetlen segítségnyújtásnak egy bárki számára elérhető formájával. Erre buzdítjuk a tizenéves korosztály minden képviselőjét és lehetőséget biztosítunk arra, hogy kedve szerint ki-ki belekóstoljon az önkéntes munka varázslatos világába. Az idejükhöz, képességeikhez és szándékukhoz passzoló feladatokkal tehetik próbára magukat azok, akik hozzánk fordulnak.
A KÖSZI Egyesület Napvető Kölyök névre hallgató táborában lehetőséget biztosított arra, hogy a Szívvel-Lélekkel Alapítvány által felkészített ifjú önkéntesek a gyakorlatban is kipróbálhassák tudásukat az Egyesület gyakorlott táborszervező önkénteseinek felügyelete mellett. A Szívvel-Lélekkel Alapítvány ezen kívül évente több alkalommal segít iskolai rendezvényeken, diáknapokon eligazodni a fiataloknak az önkéntes munkák között. Nem csak a minél professzionálisabb munkavégzés a célunk, hanem a fiatalok szemléletének formálása és az önkéntesség széleskörű népszerűsítése.

Önkéntesek továbbképzése

A Szívvel-Lélekkel Alapítvány nemcsak önkénteseket toboroz, hanem folyamatosan foglalkozik a már kialakult önkéntes csoportokkal. Ez módszertani továbbképzések és csapatépítő tréningek formájában történik, továbbá együttműködünk több más hasonló hazai és határon túli önkéntes szervezettel is, hogy gyarapítsuk a szervezetben meglévő tudást – hozzáadott értéket nyújtva ezáltal. Különböző program-, és szervezetfejlesztési tréningeket is tartunk, illetve az átadott tudást kiadványok formájában is megjelentetjük, hogy segítsék és megkönnyítsék az önkéntesek munkáját. Ezek közül az egyik a Táborszervezői Kézikönyv, ami gyakorlati útmutatást és segédletet biztosít a gyerekek és fiatalok táboroztatásához.
Tevékenységünk másik fő területe a felkészítő és csapatépítő tréningek szervezése. A KÖSZI Egyesület Napvető és Téli berek táborainak önkénteseinek 2010 óta szervezünk jogi, gyermekvédelmi, pszichológiai, táborszervezési módszertani felkészítést és csapatépítő tréninget. Mindezek eredményességét a jó hangulatú, vidám és tartalmas táborok igazolták!

Jótékonysági rendezvények

A Szívvel-Lélekkel Alapítvány 2012-ben rendezett először Hangra banda! néven egésznapos jótékonysági fesztivált, melynek bevételét teljes egészében a rászoruló gyermekek táboroztatására ajánlotta fel. Délelőtt gyermekprogramok voltak, ahol az arcfestéstől a kincsvadászat élményéig rengeteg szórakoztató elfoglaltság várta a kisebbeket, az este pedig a huszonéveseknek szólt, amikor több híres hazai pop és rock zenekar szórakoztatta a vendégeket.

Támogatott projektek

Téli berek évindító napok

13. KÖSZI Téli berek évindító napok

Időpont: 2023. február 3–5.
Helyszín: MEE Országos Iroda székháza, Budapest
Korosztály: 18-29 évesek
Mottó: Manipulity

Körbevesz minket a világ, ahol mindenki akar tőlünk valamit… Te mennyire hagyod magad befolyásolni? Voltál már manipuláció áldozata? Vagy éppen most is manipulál valaki? Esetleg te is nagy „rábeszélő” vagy? Meddig elfogadható a reklám és az óriásplakát, és hol a befolyásolás határa – vagy hogyan lehet ellenállni neki?

Fiatal felnőtteknek szóló téli programsorozatunkon összeülhetsz sok hozzád hasonló lánnyal és fiúval, hogy együtt gondolkodjatok és kicsit kikapcsolódjatok a szürke hétköznapokból. Játék és nevetés, szórakozás és ismeretterjesztés, építő vita és új barátok várnak – gyere velünk!

A KÖSZI Téli berek évindító napok programsorozata a fiatal felnőtteknek szól. A résztvevők meghívott előadók segítségével és az adott területen professzionális alapossággal elmerülve minden évben egy olyan témát dolgoznak fel, amely ennek a korosztálynak az életében jelentős szerepet játszik. Szakmai előadások, a személyiség fejlődését és az önismeretet előmozdító tréningek, motivációs gyakorlatok, kiscsoportban együtt gondolkodó beszélgetések, közös elcsendesedések várják a résztvevőket, miközben a szórakozás, közös sport, játékok, film és bulizás gondoskodik a kikapcsolódásról. Tréner, pszichológus, lelkész, közgazdász, jogász és sokféle szakma képviselője rakhatja itt össze tudását, és egy olyan közösség alakulhat ki érdeklődő és nyitott fiatalokból, ami az év többi részében is elkíséri őket.

További részletek: https://koszi.net/taborok/teli-berek-evindito-hetvege/

Szociális támogatás

Amennyiben valakinek megterhelő a költséghozzájárulás, illetve utazási költség kifizetése, úgy a Szívvel-Lélekkel Alapítványhoz lehet fordulni támogatásért. Részletek a Kincskereső pályázat megfelelő menüpontja alatt!

Életfonal életvezetési tábor

15. KÖSZI Életfonal életvezetési tábor

Időpont: 2023. április 13–16.
Helyszín: Béthel Otthon, Piliscsaba
Korosztály: 7–12. osztályosok
Mottó: Függő játszma

„Mindenki függ valamitől” – vajon rád is igaz ez? Van olyan dolog, ami nélkül élni sem tudnál, vagy olyan szenvedélyed, amelytől sehogy nem tudsz elszakadni? Mi a különbség szenvedély és függőség között – van ezekkel bármi baj? Mi a teendő, ha függővé váltál valamitől, legyen az valamilyen szer, egy szokás, egy másik ember vagy bármi más? Együtt vizsgáljuk meg ezeket a kérdéseket, ha velünk tartasz az Életfonal életvezetési táborba, ahol nagyszerű társaságban szórakozol, játszva tanulsz és ismerkedhetsz. Ha függővé nem is válsz a táborozástól, hidd el, garantáltan nagy kaland vár!

Tizenévesnek lenni sosem volt könnyű: igazi barátokat találni, megállni a helyünket a suliban, kijönni a szüleinkkel és meghódítani a kiszemeltünket. Ezért jó, ha van egy hely, ahol tudhatod: közénk tartozol. Elmondhatod, ami bánt, és garantáltan jókedvre derítünk, izgalmas programokban van részed, miközben bölcsebb leszel életed nagy kérdéseiben is. Gyere, és gondolkodj, beszélgess, táncolj, énekelj, nevess, alkoss velünk ezen a tavaszi hosszú hétvégén! Fantasztikus hangulatban, csapatos feladatokkal, szórakoztató programokkal, egy újabb döntési helyzetekkel teli életjátékkal vár a KÖSZI Életfonal tábor!

A KÖSZI Életfonal egy olyan életvezetési tábor, ahol a tizenéveseket foglalkoztató kérdésekről lehet őszintén beszélgetni és megoldásokat találni. Kiscsoportos beszélgetések, interaktív drámafoglalkozások, műveltségi vetélkedők, közösségépítő játékok és más izgalmas programok várják a táborozókat egy felejthetetlen négynapos hétvége alatt. Pezsgő, vidám hangulat, szeretetteljes közösség és igaz barátok várnak mindenkit egy tavasziasan zöldellő, gyönyörű környezetben.

További részletek: https://koszi.net/taborok/eletfonal-eletvezetesi-tabor/

Szociális támogatás

Amennyiben valakinek megterhelő a költséghozzájárulás, illetve utazási költség kifizetése, úgy a Szívvel-Lélekkel Alapítványhoz lehet fordulni támogatásért. Részletek a Kincskereső pályázat megfelelő menüpontja alatt!

Napvető mesés élménytábor

27. KÖSZI Napvető mesés élménytábor

Időpont: 2023. július 3–7.
Helyszín: Budapest–Zugló
Korosztály: 1–4. osztályosok
Mottó: Lovagregény

Te is mindig szerettél volna hercegnő vagy lovag lenni? Mesebeli szárnyakon visszarepülni a múltba, lovagi tornán harcolni, királyi bálon táncolni, szörnyetegekkel megküzdeni? Bájitalt készíteni, vízi csatázni, kincset keresni? De azon se csodálkozz, ha esetleg szembejön majd Elza, Aranyhaj, Batman, Obi-Wan Kenobi vagy valaki más! Ha te is bátran felöltöd a lovagi páncélt, hercegnői tiarát, akkor köztünk a helyed!

Ha mesebeli kalandokra vágysz, a KÖSZI Napvető mesés élménytábort Neked találták ki! Meseszereplőkkel talákozhatsz, segíthetsz nekik vagy belebújhatsz a bőrükbe, rejtélyeket oldhatsz meg, és Te is hőssé válhatsz. Játékos feladatok, akadálypályák, tábortánc, vízi olimpia, Kézműves Palota várnak nálunk, úgy, hogy esténként viszont otthon, a saját ágyadban alszol el. De a legjobb talán az, hogy új barátokat szerzel, és csapatoddal megnyerhetitek a tábori kupát is!

A KÖSZI Napvető mesés élménytábor olyan kisiskolásoknak szól, akik esténként még otthon alszanak, de napközben nagy kalandokra és sok törődésre vágynak. Egy izgalmas, egész héten átívelő játék várja a gyerekeket, hogy közben kapcsolatba kerüljenek a mesehősökkel, vagy épp belebújjanak az ő bőrükbe. Fontos számunkra, hogy a gyerekek nyári napjai tartalmasan teljenek, s miközben játszanak, észrevétlenül fejlődjenek. Az ő érdeklődésükhöz igazodva kínáljuk őket mesés kalandokkal, szerepjátékkal, furfangos feladványokkal, tánccal, mozgásos programokkal, kézműves feladatokkal. Fontos célunk, hogy a tábori napok során értékes történetekkel gazdagodjanak, személyre szóló figyelem vegye őket körbe, és megtanuljanak sikeresen együttműködni egymással. Meseterápias, pedagógiai, tréneri tudásunk legjavával várjuk kis táborozóinkat.

További részletek: https://koszi.net/taborok/napveto-meses-elmenytabor/

Szociális támogatás

Amennyiben valakinek megterhelő a költséghozzájárulás, illetve utazási költség kifizetése, úgy a Szívvel-Lélekkel Alapítványhoz lehet fordulni támogatásért. Részletek a Kincskereső pályázat megfelelő menüpontja alatt!

KÖSZI Nyomkereső detektívtábor

22. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor

Időpont:

  • Kölyök turnus: 2023. július 16–22.
  • Kamasz turnus: 2023. augusztus 6–12.

Helyszín: Béthel Otthon, Piliscsaba
Korosztály:

  • Kölyök turnus: 3–8. osztályosok
  • Kamasz turnus: 7–12. osztályosok

Mottó: Vissza a jövőbe

Gyere, lépjünk be a fantázia világába! Kies tájon előtted áll egy furcsa szerkezet, akár egy lift, és tárva-nyitva az ajtaja. Képzeletben lépj most be a fülkébe, és kapcsold be a biztonsági övet… brrr… felberreg a gép, és rázkódni kezd Veled… És ahogy süvíteni kezd körülötted a levegő, és a világ távoli zajait hallod, rájössz, hogy egy időgépben vagy! Te is elképzeltél már hasonlót? Hova vigyen a gép, talán a messzi múltba, vagy épp a távoli jövőbe? Ki voltál korábban, és ki akarsz lenni később? Gyere velünk, utazzunk együtt át időben!

Szeretnéd egy nyári hétre hátrahagyni a gondjaidat, és egy rejtély kellős közepébe csöppenni, amit új barátaiddal közösen kell megfejtenetek? Szabadulós játék, logikai fejtörők, helyszínelés, szerepjáték és más vetélkedők során pallérozhatod eszed és kreativitásod, miközben egy megértő és családias közösségben élvezheted a nyarat! Garantáltan új barátokra és közösségre találsz a KÖSZI Nyomkereső detektívtáborban, és bátorsággal, hittel, önbizalommal feltöltődve térsz majd haza!

A KÖSZI Nyomkereső detektívtáboraiban élvezetes szerepjátékot és izgalmas csapatmunkát kínálunk, miközben észrevétlenül fejlesztjük a fiatalok kulcskompetenciáit: a logikus gondolkodást, az érveléstechnikát, a kreativitást és a szociális készségeket. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a gyerekek, fiatalok önismeretét, önbizalmát erősítsük. Fontos számunkra, hogy a táborozók között jó közösség alakuljon ki, megtanulják egymást támogatni, segíteni.

További részletek:

Szociális támogatás

Amennyiben valakinek megterhelő a költséghozzájárulás, illetve utazási költség kifizetése, úgy a Szívvel-Lélekkel Alapítványhoz lehet fordulni támogatásért. Részletek a Kincskereső pályázat megfelelő menüpontja alatt!

KÖSZI Titkos küldetés expedíciós tábor

3. KÖSZI Titkos küldetés expedíciós tábor

Időpont: 2023. október 27–30.
Helyszín: Béthel Otthon, Piliscsaba
Korosztály: 5–12. osztályosok
Mottó: A hó nyomában

Hová lett a világunkból a hó? Eltűnt, és csakis Te lehetsz barátaiddal a hó és jég megmentője – persze ha vállalod a küldetést! A fantázia távoli tájakra repít, ahol egy furcsa hatalom állít kérdések és próbák elé társaiddal együtt. Ha elég okosak vagytok, és van bátorságotok megnézni az érem másik oldalát, talán eljuttok az örök hó birodalmába, és magatokkal hozhattok belőle!

Ha volna kedved egy titkos küldetés kötelékében ismerkedni, barátkozni, egymást segítve együttműködni, jót bulizni és beszélgetni, várunk Téged ebben a szuper őszi táborban!

A KÖSZI Titkos küldetés expedíciós tábor a fantázia világába kalauzolja a fiatalokat, miközben megmozgatja az agyukat és a testüket is, nem utolsó sorban pedig megmutatja az összefogás, a kooperáció erejét. Miközben számos készséget fejleszt, mint a kreativitást, a problémamegoldó és a kommunikációs készséget, kiváló szórakozást nyújt, s lehetőséget teremt a tartalmas kikapcsolódásra az őszi szünetben is. Felkészült, szívvel-lélekkel dolgozó önkénteseink szeretettel várnak minden fiatalt, aki valaha titkos küldetésekről ábrándozott.

További részletek: https://koszi.net/taborok/titkos-kuldetes-expedicios-tabor/

Szociális támogatás

Amennyiben valakinek megterhelő a költséghozzájárulás, illetve utazási költség kifizetése, úgy a Szívvel-Lélekkel Alapítványhoz lehet fordulni támogatásért. Részletek a Kincskereső pályázat megfelelő menüpontja alatt!